Loading…

Dit zijn de grootste import- en exportlanden

Zoekt u nieuwe kansen als verkoper? Of bent u benieuwd waar andere kopers hun voertuigen en machines vandaan halen? De import- en exportmarkt van gebruikte zware machines, commerciële voertuigen en trailers bedroeg in 2018 in de EU € 13,75 miljard. Lees de laatste statistieken en ontdek wie de grootste importeurs en exporteurs waren.

Grootste exportlanden van Nederland
Nederland exporteerde in 2018 voor € 1,25 miljard aan commerciële voertuigen en zware machines. Buurlanden Duitsland en België zijn de belangrijkste exportpartners, goed voor ongeveer 30% van de totale handelswaarde. Andere voorname regio’s voor Nederland zijn Oost-Europa en Portugal. De top vijf van exportlanden ziet er als volgt uit:

Grootste exportlanden van Duitsland
Van de negen buurlanden staan er slechts drie in de top vijf van exportlanden waar Duitsland zaken mee doet. Grootste exportland is Polen, gevolgd door Nederland. Italië en Roemenië volgen op een aanzienlijke afstand op plek drie en vier. Laatstgenoemde twee landen vertegenwoordigen samen ongeveer dezelfde handelswaarde voor Duitsland als Nederland alleen. Buurland Oostenrijk is hekkensluiter van de top vijf.

Grootste importlanden van Polen
De markt voor gebruikte commerciële voertuigen en zware machines in Polen leunt grotendeels op import. Zoals hierboven te zien is, hebben Duitsland en Nederland hier een groot aandeel in. Ze bekleden plek één en drie in de top vijf. Frankrijk staat op de tweede plaats. Op plaats vier en vijf vinden we Denemarken en Tsjechië.

Grootste importlanden van Roemenië
Roemenië is nog steeds in opkomst als belangrijke internationale handelspartner. Zoals bij de meeste landen is Duitsland de belangrijkste bron van handel in gebruikte commerciële voertuigen en zware machines. En met afstand. Nederland komt op de tweede plek, gevolgd door Oostenrijk, Hongarije en Polen.

Grootste importlanden van Spanje
Spanje haalt eveneens veel gebruikte commerciële voertuigen en zware machines uit buurlanden. Echter voert Duitsland ook hier de top vijf aan. Buurlanden Frankrijk en Portugal pakken de tweede en vierde plek. Nederland (plaats drie) en Roemenië (plaats vijf) maken de lijst compleet.

Gebruik deze info in uw voordeel
Nu u de cijfers kent, kunt u deze in uw voordeel gebruiken. Als verkoper weet u waar (bijvoorbeeld: in welke talen) nog kansen liggen. Als koper kunnen deze statistieken u ideeën geven over waar uw nieuwe voertuig of machine vandaan moet komen. Bekijk onze advertenties of ga nu naar uw TRADUS PRO account!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.